Griekse kruiden
Griekse kruiden groeien in Griekenland op de berghellingen en in de groene weiden. Als u door Griekenland heenloopt ziet en ruikt u de kruiden om u heen. Ze zijn typerend voor de lucht die u in Griekenland ruikt. Veel kruiden lijken op elkaar, maar verschillen in smaak, geur en uiterlijk. Grieken geven hun kennis over de kruiden door van generatie op generatie. De kruiden die u bij ons kunt vinden zijn dezelfde kruiden die jaren geleden al in Griekenland werden verzameld. Griekse kruiden worden vooral gebruikt om gerechten te kruiden, maar ook voor medicinale doeleinden.
Griekse kruidenmix
In de Griekse keuken worden veel gerechten, het brood, salades en sauzen op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen. De meest voorkomende Griekse kruiden zijn oregano, munt, dille, basilicum, kaneel, komijn en koriander. Oregano (rigani) is als sinds de klassieke Griekse wereld populair, dit komt doordat Aphrodite organo associeerde met geluk. Griekse oregano komt in veel verschillende variaties voor en wordt gebruikt in vlees- en visgerechten, salades, op de fetakaas, eieren, tomatensauzen en bij veel groentes.
Souvlaki kruiden
Zo heeft ieder Grieks gerecht zijn eigen typische Griekse kruidenmix. Bij ons kunt u deze makkelijk online bestellen en zo de authentieke gerecht thuis bereiden. Zoals onze gyros en souvlaki kruiden. Souvlaki kruiden bestaan uit een mix van oregano, basilicum, zoete paprika, mosterdpoeder, zwarte peper, zout en koriander. Meng de Souvlaki kruiden met een eetlepel olijfolie en twee eetlepels kruidenmix, voeg wat wijn toe en marineer het vles hierin voordat u het gaat braden.