Griekse pita
De smaak van de Griekse pita komt het beste tot zijn recht als deze wordt opgewarmd. Dit kan zowel in de oven, als in de magnetron, als in de pan. Zo kunt u de Griekse pita op verschillende manieren serveren, zo kunt u het als toast gebruiken of een Griekse pita met kaas serveren. Of wat denkt u van een pita gezond? Lekker met gesneden kaas, salami, sla, tomaat en komkommer. En natuurlijk de klassieker: Griekse pita gyros, lekker met tzaziki, sla en uitjes. Daarnaast zijn de Griekse pitabroden ook te gebruiken als pizzabodem. De opties zijn dus enorm met de Griekse pita’s.
Grieks brood
Grieks brood staat gelijk aan pitabrood, een plat broodje met een zachte korst en waar u alle kanten mee op kunt. Het Griekse broodje wordt overlangs ingesneden zodat het pitabroodje een soort zakje wordt die u kunt vullen. In sommige landen wordt het Griekse broodje gebruikt als vervanging van het bord. De Griekse broden worden handgemaakt en zijn een van de oudste producten uit Griekenland. Het Griekse brood is ontstaan tijdens de Duitse bezetting. De Italianen leerde de Grieken hoe ze hun favoriete ‘galeta’ kondne bereiden. Op die dag is de Griekse pitabrood zoals wij hem ook kennen ontstaan.
Kritsinia
Ook populair is de kritsinia, de bekende Griekse soepstengel. U vindt ze in iedere bakkerij in Griekenland. Ze zijn knapperig en heerlijk en kunnen zowel bij zoet als hartig worden gecombineerd. Lekker met sesam, ideaal als tussendoortje de hele dag door. U kunt de kritsinia gewoon zo eten of combineren met uw eten, daarnaast zijn ze door de vorm ook nog eens ideaal om te dippen. Een lekkere sesam snack voor tussendoor, een verantwoorde snack die ook nog eens heel lekker knapperig is. Kritsinia en sesam snacks zitten vol ijzer, eiwitten en andere stoffen die goed voor ons zijn. De kristinia en andere sesamrepen worden traditioneel handgemaakt, zijn erg voedzaam en worden zonder converseermiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gemaakt.