Griekse kaas

Kazen

Kazen zijn een belangrijk onderdeel in de Griekse keuken. Of u de traditionele moussaka wilt maken of een salade met feta kaas, bij ons vindt u de juiste Griekse kaas voor uw gerecht. Wat dacht u van Halloumi van de gril of een lekker stuk Kefalotyri? 

12 Producten

Sorteervolgorde

12 Producten

Sorteervolgorde

Griekse kaas

Griekse kaas wordt gemaakt op basis van geitenmelk, schapenmelk of een combinatie van beide melken. Kenmerkend is het gebied waar de geiten en schapen grazen. Dit beïnvloedt de smaak en kwaliteit van de Griekse kaas. Ook de wijze van bewerken is kenmerkend, Griekse kaas wordt volgens eeuwenoude tradities gemaakt en iedere Griekse kaas heeft meestal een bepaald gebied of streek waar de kaas vandaan komt. 

Halloumi

Een bekende Griekse kaas is halloumi, dit is een traditionele Cypriotische kaas, op basis van geitenmelk. Halloumi is een halfzachte kaas en kans zowel vers, gebakken als gegrild worden gegeten. Halloumi bestaat wel vooral bekend als gril kaas. De kaas bevat 43% vet en kenmerkt zich door een milde smaak. De kaas is minstens veertig dagen oud voor hij verkocht wordt. De kaas is ontstaan omdat de Grieken graag melk wilde bewaren tijdens de zomer. In deze het periode wordt de kaas gezouten en op een koele droge plaats neergelegd. Zo gaat de kaas jarenlang mee zonder koeling. 

Kefalotyri

Kefalotyri is een harde traditionele kaas die gemaakt wordt van gepasteuriseerde schapenmelk en geitenmelk, volgens authentiek traditioneel recept. Kefalotyri staat bekend om de typerende scherpe smaak en droge textuur. De kaas is een product met een beschermde oorsprongsnaam (BOB) en is een uitzonderlijk bijgerecht omdat het op verschillende manieren gegeten kan worden. U kunt Kefalotyri vers eten, u kunt de kaas bakken als “saganaki”, is plakjes of blokjes snijden en grillen of raspen over de pasta. De lichte zoute smaak is lekker bij je gerecht of een aangename begeleider bij uw rode wijn. Daarnaast is Kefalotyri zowel we al noemden een van de kazen die wordt gebruikt voor Saganaki, hierbij wordt de kaas in een pannetje (saganaki) gebakken otdat hij gesmolten is en er een korstje gevormd heeft.