Raki
Raki, in het Grieks ρακί, komt overeen met de Turkse variant raki, alleen wordt er in de Griekse variant vaak geen anijs gebruikt. U kunt testen of er anijs aan toegevoegd is door water bij de Raki te schenken, de Raki zal dan vertroebelen net zoals Ouzo doet als er water bij wordt geschonken. Nadat de druiven zijn geperst om most te krijgen om wijn van te maken blijft er een hoop aan druivenschillen en pitjes over die nog voldoende druivensap bevatten. Zonde om dit weg te gooien, dus maken de Grieken hier nog sterke drank van.
Tsikoudia
De overblijfselen van het wijnproces wordt met water gemengd en vergist. Dit alcoholhoudende vocht wordt meerdere keren gedestilleerd, waarbij verschillende kruiden toegevoegd worden. Deze kruiden zijn geheim voor de buitenwereld en worden van generatie op generatie doorgegeven en zijn typerend voor de smaak van de Tsikoudia. Vaak zijn dit kruiden die hoog in de bergen te vinden zijn. Het destilleren van Tsikoudia mag alleen in Kreta gedaan worden en hiervoor zijn verschillende vergunningen nodig. Per plaats verschilt de smaak van de Tsikoudia in Kreta, doordat er verschillende druiven en kruiden worden gebruikt.
Kretaraki
De mensen in Kreta zijn trots op hun Kretaraki of Haraki genoemd. Raki is te vergelijken met de Italiaanse Grappa en de Turkse Raki, maar Turkse Raki wordt niet van wijnmost gemaakt. Tijdens de Turkse overheersing van Kreta werd de naam Raki aan de lokale Tsikoudia gegeven, omdat het overeenkomsten heeft. Nu worden beide namen gebruikt of staat Raki ook bekend als Kretaraki of Haraki.